Mitä asioita olisi hyvä ottaa huomioon hääkuvien ottamisessa miljöössä?

Ensinnäkin on tärkeää päättää, missä kuvat halutaan ottaa. Halutaanko kuvia ottaa esimerkiksi vihkikirkossa tai otetaanko kuvat kenties juhlapaikan läheisyydessä.  Aikataulun salliessa kuvia voidaan ottaa myös useammassa paikassa.

Miljöökuvauksiin kannattaa varata aikaa hieman enemmän kuin tavalliseen studiokuvaukseen. Siirtyminen paikasta toiseen vie aina oman aikansa. Tästä syystä kuvaukseen on hyvä varata aikaa suunnilleen puolitoista tuntia, kun studiokuvaukseen menee yleensä noin tunti.  Mitä enemmän aikaa varataan kuvausta varten sitä parempi.

Missä vaiheessa hääpotretit olisi hyvä ottaa? Tähän ei ole oikeaa vastausta. Niinpä oikea vastaus riipppuu teistä itsestänne. Kukin hääpari päättää aina itse miten ja missä vaiheessa hääpotrettinsa haluaa ottaa. Tärkeintä on, että saatte viettää unelmienne häät, niinkuin olette ne suunnitelleet pienimpiä yksityiskohtia myöten.

Sää asettaa omat rajoitteensa kuvaukselle. Mikäli toivelistalla on kuva auringonlaskussa hiekkarannalla ja ulkona sataa kuin viimeistä päivää tai aurinko lymyilee pilvien takana, täytyy keksiä jotain muuta. Kokenut kuvaaja osaa ottaa kuvia säällä kuin säällä, eikä sade ole este upeille kuville kunhan se ei haittaa Teitä itseänne. Mikäli toiveenanne kuitenkin on jokin tietty kuva tietyssä valossa/säässä, muistakaa mainita tästä myös kuvaajalle yhteisessä suunnittelupalaverissa.

Ennen kuvauksia on myös hyvä miettiä kenen kaikkien kanssa haluatte kuvia. Onko kuvissa muita kuin Te, vai otetaanko kuvia myös morsiustytöistä, sulhaspojista, vanhemmista tai mahdollisesti yhteisistä lapsista?

Mikäli mieltänne askarruttaa jokin asia liittyen hääkuvaukseen, niin vastaan mielelläni.

Mitä jos hääpäivänä sataa vettä?

Tämä ei yleensä ole ongelma. Hyvä kuvaaja löytää upeita paikkoja, joissa kuvat voidaan ottaa, mikäli sade pääsee yllättämään. Vanhan uskomuksen mukaan sade tuo onnea, eikä sitä kannata turhaan murehtia. Osa hääkuvista voidaan ottaa myös eri päivänä kuin varsinaiset häät. Hääpotretit voidaan ottaa esimerkiksi koemeikki-/koekampauspäivänä. Tämä on usein myös suositeltavaa, sillä tällöin jää enemmän aikaa upeiden hääpotrettien ottamiseen useammassa eri paikassa, eikä vieraiden tarvitse odottaa hääparia varsinaisena hääpäivänä, vaan pääsette heti nauttimaan päivästänne yhdessä läheistenne kanssa.

Kuinka paljon kuvia tyypillisesti kertyy dokumentaarisessa hääkuvauksessa?

Kuvia kertyy noin 40 – 60 kuvaa tunnissa. Kaikki kuvat viimeistellään ja toimitetaan teille usb-tikulla antamaanne osoitteeseen. Saatte kuviin vapaat teettämis- ja julkaisuoikeudet omassa henkilökohtaisessa käytössä. Kaupallinen käyttö edellyttää erillistä sopimusta. Valmiissa kuvissa ei ole vesileimoja, eikä niitä ole pienennetty postimerkin kokoisiksi. Kuvien toimitus 1 – 4 viikkoa häiden jälkeen.

Mitä minun tulisi ottaa huomioon varatessani itselleni asuntokuvausta?

Huolehdi siitä, että henkilökohtaiset esineet, kuten valokuvat ovat poissa näkyvistä, mikäli et halua, että ne näkyvät asuntoilmoituksessasi. Samoin kaikki ylimääräiset tavarat on syytä siivota pois, jotta asunto näyttää mahdollisimman avaralta ja raikkaalta. Kaapinovet ja tasot on syytä putsata  sormenjäljistä ja muusta liasta jo edellisinä päivänä. Mikäli asunnossa asustaa myös lemmikieläimiä (kuten koiria/kissoja), niin kuvauksen ajaksi niille on suositeltavaa löytää tilapäinen majoitus, jotta ne eivät näy kuvissa ja kuvaus voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti kaikkien osapuolien kannalta. Jos haluat asunnosta myös ilmakuvia, niin huomoithan samalla, että piha-alue on myös siisti.

Miten voin varata itselleni kuvauksen?

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan kuvauksen ja kertonut tarkemmin mitä tarkalleen ottaen haluat, saat sähköpostiisi laskun varausmaksua varten. Varausmaksu on hääkuvauksissa 300 euroa ja muissa kuvauksissa varausmaksu on sama kuin itse kuvauksen hinta. Varausmaksu vähennetään kokonaan valitsemasi kuvauksen hinnasta. Varaus astuu voimaan heti, kun lasku näkyy suoritettuna yrityksen tilillä.

Mikäli haluat tietää lisää tai varata itsellesi valokuvaajan, niin täyttämällä alla olevan lomakkeen sinuun otetaan yhteyttä vuorokauden sisällä.